DE VERSE (PALEO) MAALTIJDEN VAN TEN BRINK FOOD

PALEO

Gezonder eten en leven is voor steeds meer mensen belangrijk als levensstijl. Goed voor jezelf zorgen, je gezond voelen van binnen en van buiten en fit te zijn om
te kunnen genieten van het dagelijks leven. Gezonde voeding, op tijd rusten, sporten en ontspanning zijn de pijlers.

Bij Jumbo Ten Brink Food zijn we afgelopen jaren een project gezonde voeding gestart met in de winkel vers bereide maaltijden volgens Paleo principes. True Food dus! Vers met smaak zonder toevoegingen en bovendien laag in koolhydraten in eigen beheer gekookt midden in de winkel.

Wat is Paleo?

Paleo of oervoeding is een voedingspatroon gebaseerd op de levenswijze van onze
voorouders die moesten bewegen, jagen en verzamelen om aan eten te komen. Het bestaat uit groenten, vis, vlees, eieren, fruit, noten en zaden. Dit is de manier waarop onze genen aan de voeding zijn aangepast.
Ons lichaam is van nature niet bestand tegen alle suikers, synthetische E-nummers
en chemische additieven die aan hedendaagse voeding is toegevoegd.
Ons lichaam kan al die stoffen en suikers niet goed verwerken met welvaartsziekten
en obesitas tot gevolg.

Voeding van nu heeft een niet te onderschatten invloed op hoe wij ons voelen. Gezonde voeding is van essentieel belang en is vrij van koemelk, graan of suiker. Met dit voedingspatroon kan ons lichaam optimaal functioneren.

Wie volgens dit principe eet, schakelt over van suikerverbranding naar vetverbranding als voornaamste brandstof en ben je niet langer afhankelijk van tussendoortjes om je bloedsuikerspiegel op peil te houden.
Je zult je fit en energieker voelen en in combinatie met sporten / bewegen ga je
merken dat je afvalt, doordat je vet verbrand in plaats van suiker als mooie
bijkomstigheid.

Energieke groet,

Edwin Ten Brink en Joop van de Beek

VERSE MAALTIJDEN

Naast de Paleo maaltijden bereiden we in onze verskeukens dagelijks gerechten uit alle windstreken, smakelijke stampotten en stoofschotels. Rekening houdend met de seizoenen. Deze liggen vaak links van de Paleo maaltijden en worden altijd vers bereidt in onze winkel. De maaltijden verschillen van pasta’s, nasi, bami, lasagna, poke bowls en nog veel en veel meer. Deze maaltijden zijn niet Paleo, maar wel vers gemaakt.

Bonardi

Wij hebben ook heerlijke Lasagna en Tiramisu van het recept van Familie Bonardi uit Italië. Wij zijn daar frequent op bezoek geweest en stonden in de keuken met Antonella Bonardi. Ze heeft het recept dat al drie generaties van moeder op dochter gaat geperfectioneerd. Wij hebben hen gevraagd of we hun recepten en naam mochten gebruiken. Ten Brink liet het proeven aan Adriano Raimondi, de leverancier van onze Italiaanse pinsa’s. Toen hij het proefde zei hij: lekkerder dan dit kunnen wij het niet maken!

“‘Een voormalig medewerker ging personal training geven en merkte dat haar klanten weinig tijd hadden en daardoor niet gezond aten. Onze chef Joop zei dat hij daar wel wat aan kon doen en maakt nu wisselende gerechten. Het resultaat voor de sporters is nu beter dan wanneer ze tegen hun training in eten.” Aldus eigenaar Edwin ten Brink.

Joop’s Weekmenu

Donderdag 28 september

Limburgs zoer vlees a la Vicky met appel

Griekse paleo mousaka

Zaterdag 30 september

Pilav van kip pompoen en courgette

Paprika gevuld met Italiaans gehakt en buffelmozzarella

Bijgerechten

Gevulde courgette met ratatatouille

Zoete aardappel friet

Bloemkool risotto met paddenstoelen en pecorino

Tips van Joop

  1. Koop en eet groenten, vlees, vis en schaaldieren, eieren, fruit, noten en zaden zo veel mogelijk onbewerkt en onbespoten.
  2. Als het kan kies voor biologisch dit zijn onbespoten of producten waarbij geen kunstmest is gebruikt. Dit zorgt er voor dat er een optimale hoeveelheid voedingsmiddelen in de vrucht of de groente zit.
  3. Was je groente en fruit goed.
  4. Kies bij vlees en vis voor hele producten vers verpakt: bijvoorbeeld slagers gehakt, vers gesneden vlees/ vis als zalm/ kabeljauw aan een stuk of geportioneerd of riblappen etc.
  5. Kijk altijd op de verpakking en lees het etiket. Als er toevoegingen in zitten kijk dan kritisch.
  6. Drink zoveel mogelijk water, zelf gemaakt fruitwater voor afwisseling, en/of (kruiden)thee, vers geperste vruchtensappen en groentesappen zonder toevoegingen.
  7. Je spijsvertering begint bij goed kauwen en speeksel maken waarin stoffen en enzymen in zitten die helpen bij de spijsvertering.
  8. Eet bewust, kauw goed, praat niet teveel tijdens het eten en drink voor of na je eten.

 

ONZE CHEF JOOP

We hebben al jaren kok Joop van de Beek die elke week verse maaltijden bereidt in de winkel. Dat doet hij voor het oog van de klant en dat bevalt die klant goed. Elke week bedenkt hij weer een heerlijk nieuw menu van paleo maaltijden die te koop zijn bij ons Slagerij-afdeling. Dit varieert van vlees, tot vega tot vegan.

Met veel plezier sta ik elke week weer in de keuken bij Ten Brink Food om de klant te verrassen met heerlijke paleo maaltijden. Ik kook zoals mijn moeder zou doen voor u, die gebruikt gewoon goede ingrediënten, geen toevoegingen of smaakversterkers.” Aldus Joop.

verse (Paleo) maaltijden per week gemaakt

Jumbo vestigingen in Nederland die Joop's Paleo maaltijden verkopen

jaar ervaring in de horeca branche